Przepis na budyniowe ciastko:
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia;
- 3 łyżki mąki;
- 3 łyżki cukru;
- 3 łyżki mleka;
- 3 łyżki oleju;
- 1 jajko;
- 3 łyżki budyniu w proszku (u mnie waniliowy).
Wykonanie:
Jajko roztrzepać widelcem w miseczce. Dodać olej i mleko, wymieszać. Następnie dodać pozostałe suche składniki (cukier, mąka, proszek i budyń). Dobrze wymieszać. Włożyć do mikrofalówki, temperaturę ustawić na maksymalną. Gdy ciasto urośnie, potrzymać je jeszcze chwilę, wyjąć i podawać.
Ciasto możecie posypać cukrem pudrem albo kakałkiem.
Ciasto możecie posypać cukrem pudrem albo kakałkiem.
Ale świetny pomysł! Nigdy bym nie wpadła, na pewno wykorzystam pomysł (zazwyczaj jestem zbyt leniwa żeby piec ciasto) ;)
OdpowiedzUsuńwww.boroviecka.pl (KLIK)
Odkąd zrobiłam 'szybkie ciastko' z torebki jestem do takich uprzedzona. Całodniowe wymioty ;/
OdpowiedzUsuńMÓJ BLOG